cover-image

Marnix-Jan

Het vertrouwen wat Tim zelf uitstraalt. Nauwkeurig formuleert, niet al te commerciële taal. Hij weet waar hij het over heeft. Hij gaat op zoek en stelt iets voor, als je zegt ik denk niet dat het wat is, dan gaat hij verder zoeken. En vervolgens is het een paar keer gelukt.
Marnix-Jan
Directeur Felton
image

Hoe ben je bij Tim Looije terecht gekomen? Waarom?
Gezamenlijke kennis, hij is in dienst geweest voor Raw en hij zocht daarvoor mensen, hoogwaardige ICT-ers. Mijn behoefte is systeembeheer en netwerkbeheer. Niveautje lager dan wat Tim zoekt voor Raw. Toen is hij voor zichzelf begonnen en ik vertelde hem dat ik constant behoefte heb aan systeembeheerder en netwerkbeheerders ICT outsourcing). Tim kan die goed vinden. Hij weet wat ik zoek en als hij die tegenkomt stuurt hij mij de CV/persoon intro op. Dan maak ik rechtstreeks een afspraak met die persoon.

Met welke zoekvraag kwam je bij Tim Looije terecht?
Doorlopend. Hij heeft een groot netwerk en we vragen hem soms ook direct om mensen te benaderen.

Heb je ook naar concurrenten van Tim Looije gekeken?
Ik heb elke dag 1 of 2 mails van willekeurige recruiters waar ik geen relatie mee heb die mij ‘zwakke mensenʼ aanbieden. Dat is echt schuiven met mensen. En als Tim mij mensen doorstuurt dan weet ik dat hij geschikt is 9 van de 10 keer).

Ik ken geen anderen zoals Tim.

Tim zoekt vaak niet voor de commerciële rollen, dat is een andere expertise, dus voor mij is hij voor de inhoudelijke rollen. Maar ik sluit niet uit dat hij dat kan. Als hij gaat zoeken dan kan hij het vast ook vinden. Via recruiters is dat ons ook niet gelukt de afgelopen jaren.

Het is wel duur een recruiter, dus natuurlijk liever uit mijn eigen netwerk. En ook een deel uit netwerk van onze eigen mensen. Op de website komt het ook nog wel eens binnen. Sinds 1 september onderdeel van Interstellar groep en dat zal in de toekomst ook effect hebben om mensen aan te trekken.

Waarom ben je klant geworden bij Tim Looije? Welke aspecten gaven de doorslag?
Het vertrouwen wat Tim zelf uitstraalt. Nauwkeurig formuleert, niet al te commerciële taal. Hij weet waar hij het over heeft. Hij gaat op zoek en stelt iets voor, als je zegt ik denk niet dat het wat is, dan gaat hij verder zoeken. En vervolgens is het een paar keer gelukt. Nu durf ik snel te zeggen stuur maar door. Hij noemde zich toen The Next Guru, dat vond ik verwarrend omdat ik dacht dat hij zichzelf bedoelde, maar hij bedoelde mensen die hij aandraagt, mensen die the guru gaan worden. Maar dat speelt nu geen rol meer. Your Next Guru zou dan beter zijn.

Hoe lang ben je al klant bij Tim Looije?

2 jaar

Werk je graag met Tim Looije? Zo ja, waarom? Wat maakt Tim Looije uniek? Waarom?
Hij begrijpt goed wat ik doe (mijn business kent hij). Hij kent ook een deel van de mensen die hier zitten, dus het gaat niet alleen over inhoudelijke kennis maar ook de cultuur.

Hij heeft ook een netwerk dat niet alleen bestaat uit mensen die op zoek zijn, maar ook mensen waarvan hij weet dat ze misschien wel toe zijn aan een nieuwe stap.

Degelijke, inhoudelijke kennis van wat we doen.

Als we mensen via hem aannemen dan blijven ze ook.

De mensen die Tim levert blijven langer zitten dan via anderen.

Wat zou je graag verbeterd zien bij Tim Looije?
Als hij wil groeien, dan zal hij het niet allemaal zelf kunnen doen dus ik zou verwachten dat hij iemand in dienst neemt, de relatie nu is heel persoonlijk, maar ik hem geen relatie met het bedrijf van Tim. Dat bestaat voor mij niet. Min of meer dezelfde cultuur gaan uitstralen is dan wel belangrijk. Het is wel echt een specialisme ICT, als je goed kunt recruiten dan zegt het niet dat je dat ook in deze branche kunt. Het type mens dat bij mij werkt, vriendschappelijkheid is heel belangrijk bij het benaderen van mensen. Alle mensen worden de hele dag door benaderd, persoonlijk beanderd worden door iemand die zij vertrouwen is het allerbelangrijkst.

Als hij een andere grote klant heeft hoor ik even wat minder van hem.

Hoe zou je Tim Looije aan iemand omschrijven die het bedrijf nog niet kent?

Een gedegen, nauwkeurige persoon die goed luistert naar de vraag van de klant en daar de juiste persoon bij weet te vinden.

Wat is je functie en wat zijn daar je verantwoordelijkheden?
Ik ben 56, mijn kinderen zijn grootverbruikers van allerlei media dus ik zit erop, maar dat is het ook. Als in Instagram, Facebook. Ik kijk er ook naar. Ik word er ook wel door getriggerd.

Ik ben in dienst als directeur bij Felton, ICT bedrijf van 80 man, nu onderdeel van Interstellar. Markt waar het heel moeilijk is om aan goede mensen te komen. Opleiding MBO en HBO is te weinig voor wat we nu nodig hebben. Al wordt alles nu wel steeds meer geautomatiseerd, dus de markt is in beweging. Er ontstaan nieuwe rollen, maar we putten uit een beperkt reservoir.

Concurrentie is groot en salarissen stijgen. Mensen die hier zitten blijven omdat ze het een fijne omgeving vinden en hun collegaʼs prettig vinden.

We proberen vitaal te zijn, we organiseren activiteiten, we werken in teams dus ze hebben sowieso veel met elkaar te maken. Het is de algemene cultuur van de club. We geven de mensen ook veel verantwoordelijkheid. We geven mensen de ruimte.

Kun je wat achtergrondinformatie over jezelf delen? (bijv. leeftijd, woonplaats, gezinssamenstelling)
Amersfoort, ik woon daar zelf ook inmiddels 25 jaar. We zijn niet per se een Amersfoorts bedrijf, klanten zijn landelijk. Dat is met name heel handig omdat het heel centraal in NL ligt. Onze mensen komen ook niet per se uit Amersfoort. 1/3 thuis, 1/3 bij klant 1/3 op kantoor verdeeld. Daar zit wel uitdaging om contact te houden tussen het team.

Welke kanalen gebruik je zakelijk en privé?
Onze website en LinkedIn gebruiken we veel, verder weinig.

Welke media lees, kijk of luister je? (bijv. krant, podcast, tijdschrift, boeken, nieuws)
Krant

job-image
Modern Workplace Zwolle 4.000 - 5.600

Als Microsoft 365 Specialist maak je deel uit van het gedreven Microsoft 365 team. Bestaande uit een mix van collega's met een technische en functionele achtergrond. Zij werken aan uitdagende onderwerpen volgens de Agile... Lees verder

Nieuw
job-image
Cloud, Infra & Apps Parttime, Fulltime, Vaste baan Nieuw-Vennep 2.500 - 3.500

Ben jij de enthousiaste en leergierige Cloud Support Engineer die zijn skills weet toe te passen om klanten gerust te stellen en verder te helpen wanneer zij bellen met een probleem en / of vraag? Ben jij de hands-on man... Lees verder

Nieuw
job-image
Modern Workplace Parttime, Fulltime, Vaste baan Odijk 4.500 - 6.500

Geloof jij ook in een slimme werkplek die de gebruiker helpt in plaats van tegenwerkt?Als Modern Workspace Consultant bij RawWorks help jij onze klanten met het ontwerpen en ontwikkelen van een moderne Microsoft 365 werk... Lees verder

Nieuw
job-image
Security Parttime, Fulltime, Vaste baan Odijk 4.500 - 6.500

Als M365 Security Consultant bij RawWorks ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren en onderhouden van een veilige Microsoft 365 omgeving bij onze klanten. Je implementeert M365 producten, schrijft beveil... Lees verder

Nieuw
job-image
Cloud, Infra & Apps Parttime, Fulltime, Vaste baan Odijk 4.000 - 6.500

Als Kubernetes Engineer bij RawWorks werk je in een project voor één van onze klanten. Je werkt aan complexe Containerization vraagstukken met een microservices aanpak. Je automatiseert wat je kan middels CI/CD pipelines... Lees verder

Nieuw
job-image
Security Parttime, Fulltime, Vaste baan Odijk 4.500 - 6.500

Als Data Security Consultant bij RawWorks ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren en onderhouden van data beveiligingsoplossingen in Cloud omgevingen bij onze klanten. Je implementeert data- en beveilig... Lees verder

Nieuw
job-image
Cloud, Infra & Apps Parttime, Fulltime, Vaste baan Odijk 5.000 - 7.000

Als Azure Solution Architect ben jij de Azure Expert die een klantvraag vertaalt naar de beste architectuur en oplossing binnen Microsoft Azure. Je adviseert klanten over Azure Services, begeleid Workshops en bent de sch... Lees verder

Nieuw
job-image
Security Parttime, Fulltime, Vaste baan Odijk 4.500 - 6.500

Als Azure Security Consultant bij RawWorks zal je verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen, implementeren en onderhouden van beveiligingsoplossingen en Cloud omgevingen bij onze klanten. Je geeft advies over de beveiligi... Lees verder

Nieuw
job-image
Cloud, Infra & Apps Parttime, Fulltime, Vaste baan Odijk 4.000 - 6.500

Als Platform Engineer bij RawWorks evangeliseer je de DevOps mindset. Je ontwerpt en implemeenterd platformen middels infrastructure-as-code en automatiseer je deze middels CI/CD pipelines met als doel een eenvoudig te b... Lees verder

Nieuw
job-image
Cloud, Infra & Apps Parttime, Fulltime, Vaste baan Odijk 4.000 - 6.500

Als Azure Infra Consultant ben je verantwoordelijk voor het bouwen en integreren van Azure Resources binnen de Azure Infrastructuur. Soms staat er al een infrastructuur die je kan gebruiken of je moet die aanpassen naar ... Lees verder

Nieuw

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.